top of page

Mørkt sjokoladeskum med olivenolje og vaniljeis

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

ART OF THE TITLE

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

8

Vanskelighetsgrad: Ganske enkelt

Tid: 40 minutter + avkjøling og frysetid

Vaniljeis
5 dl helmelk
5 dl kremfløte
200 g sukker
30 g glukosesirup eller lys sirup
100 g eggeplommer (5 stk)

Sjokoladeskum
60 g mørk sjokolade, 64 % kakaomasse
50 g kremfløte
100 g eggehviter (3 stk)

Til servering
God olivenolje
Flaksalt
Hakkede mandler
Finhakket sjokolade

Vaniljeis
Varm melk, kremfløte, sukker og glukose til kokepunktet. Visp eggeplommene lett sammen. Hell den varme væsken i eggeblandingen litt etter litt mens du rører med en visp. Ha blandingen tilbake i kjelen. Varm blandingen mens du rører i ­bunnen av kjelen med en slikkepott. Det er viktig å røre hele tiden for å hindre at eggeplommene stivner i bunnen av kjelen. Når blandingen tykner (84–85 °C, bruk gjerne et termometer), siles den over i en bolle. Du kan se om røren er tykk nok ved å løfte slikkepotten med blandingen
på og dra en finger gjennom. Dersom røren ikke flyter sammen igjen, er den klar. Pass på at den ikke blir for varm, da sprekker den. Avkjøl iskremsmeten i kjøleskapet før du fryser den i en ismaskin.

Sjokoladeskum
Finhakk sjokoladen. Kok opp fløten og hell den over sjokoladen slik at den smelter. Visp sammen slik at det blir en saus. Ha eggehvitene i den smeltede sjokoladen og pisk det godt sammen med en håndvisp. Fyll massen i en siffon og sett den til avkjøling. Tilsett to gasspatroner. Rist godt, og sprøyt massen ut i åtte dype skåler. Server skummet umiddelbart med en kule god vaniljeis, en skje god olivenolje og litt flaksalt, hakkede mandler og finhakket sjokolade.

ELEGANT TITLE

bottom of page