top of page

Mørk sjokoladeterte med syltet kumquat

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

ART OF THE TITLE

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

Vanskelighetsgrad: Ganske enkel

Tid: 65 minutter

Tertebunn
300 g hvetemel
200 g meierismør, temperert
100 g melis
1 egg

Sjokoladekrem
90 g fløte
1/2 ts rød chili, finhakket
200 g mørk sjokolade

Syltet kumquat
12 kumquat
120 g sukker
1 dl vann
1 cm ingefær
1 lime, saften

Tertebunn
Kjør hvetemel, meierismør, melis og egg i en kjøkkenmaskin til deigen samler seg i en klump. Ikke arbeid for lenge med deigen, da blir den vanskeligere å jobbe med. La deigen hvile i 30 minutter i kjøleskapet. Smør små terteformer eller en paiform med formfett, og klem deigen ut i formene. Prikk deigen med en gaffel og dekk med bakepapir. Hell bønner/ris eller lignende på toppen for at deigen ikke skal heve. Stek dem på 175 grader i ca. 10 minutter. Ta av papiret og stek videre til de er gylne. Avkjøl.

Sjokoladekrem
Kok opp fløte og chili. Hell det over sjokoladen og rør det glatt. Fyll tertebunnene med blandingen og sett det kjølig.

Syltet kumquat
Del kumquat i to, fjern kjernene og kok frukten i sukker, vann, ingefær og limesaft. La det trekke i 45 minutter.

ELEGANT TITLE

bottom of page