Mørk sjokoladeterte med syltet kumquat
ART OF THE TITLE
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
Vanskelighetsgrad: Ganske enkel
Tid: 65 minutter
Tertebunn
300 g hvetemel
200 g meierismør, temperert
100 g melis
1 egg
Sjokoladekrem
90 g fløte
1/2 ts rød chili, finhakket
200 g mørk sjokolade
Syltet kumquat
12 kumquat
120 g sukker
1 dl vann
1 cm ingefær
1 lime, saften
Tertebunn
Kjør hvetemel, meierismør, melis og egg i en kjøkkenmaskin til deigen samler seg i en klump. Ikke arbeid for lenge med deigen, da blir den vanskeligere å jobbe med. La deigen hvile i 30 minutter i kjøleskapet. Smør små terteformer eller en paiform med formfett, og klem deigen ut i formene. Prikk deigen med en gaffel og dekk med bakepapir. Hell bønner/ris eller lignende på toppen for at deigen ikke skal heve. Stek dem på 175 grader i ca. 10 minutter. Ta av papiret og stek videre til de er gylne. Avkjøl.
Sjokoladekrem
Kok opp fløte og chili. Hell det over sjokoladen og rør det glatt. Fyll tertebunnene med blandingen og sett det kjølig.
Syltet kumquat
Del kumquat i to, fjern kjernene og kok frukten i sukker, vann, ingefær og limesaft. La det trekke i 45 minutter.