top of page
Lun bjørnebærclafoutis med iskrem
ART OF THE TITLE
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
2 egg
80 g mel
1 vaniljestang, delt i to
1 1/2 dl melk
80 g smør, smeltet og avkjølt
20 g smør til formen
350 g bjørnebær
60 g sukker
4 kuler iskrem
Mynte eller sitronmelisse
Pisk sammen egg og mel. Ha i vaniljestang og melk. Spe i smeltet smør.
Smør en paiform ca 20 cm i diameter eller porsjonsformer. Legg bjørnebærene i formen og slå røren over.
Stek i ovn på 200 °C i 10 min, skru ned varmen til 180 °C og stek videre i ca 20 min til. Den skal bli gyllen oppå og helt fast.
Dryss med sukker eller melis før servering og servér med iskrem. Pynt med mynte eller sitronmelisse.
Prøv å lage clafoutis med andre frukter og bær. Smaksett gjerne med kardemomme eller liknende.
ELEGANT TITLE
bottom of page