top of page
Lettgrillet ørret shashimi

ART OF THE TITLE
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
Ingredienser:
Ca. 400 g ørretfilet
4 dl kokt ris
Kinesisk fem krydder
Ponzusaus:
½ dl sitronsaft, ferskpresset
½ dl japansk soyasaus
½ dl vann
½ ts dashipulver (pulver
til misosuppe)
Forslag til topping:
Avokado
Agurk
Eple
Reddiker
Edamame-bønner
Friske spirer og urter
2 ss sesamfrø, ristede
Ponzusaus:
Ha alle ingrediensene i en kjele og kok forsiktig sammen i et par minutter. Avkjøl.
Skjær ørreten i tynne skiver. Legg ris på tallerkener og fisk oppå. Krydre med kinesiske fem krydder og brenn lett med en brenner. Pensle med ponzusaus.
Fordel ønsket topping over fisken, og servér straks.
bottom of page
