Kreklingperler med rømmeis
ART OF THE TITLE
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
Vanskelighetsgrad: Middels vanskelig
Tid: 1 time 30 minutter + 8 timer i fryseren
Rømmeis
3 ¾ dl kald kremfløte
400 g sukret
kondensert melk
3 dl seterrømme
Kreklingpuré
500 g kreklingbær
100 g sukker
Kreklingperler
100 g kreklingpuré
1 dl vann
50 g sukker
2 ½ g agar agar
Sitronsaft
1 l iskald nøytral olje
Sprø surdeig
100 g surdeig
2 ss maisenna
2 ss siktet hvetemel
Ca. 1 dl vann
2 l frityrolje
2 ss frysetørkede bjørnebær
Rømmeis
Pisk kremfløte og kondensert melk til en tykk krem. Visp seterrømmen lett sammen i en bolle først før du pisker den sammen med kremen. Hell isrøren i en boks med lokk og sett den i frysen i 6-8 timer til isen har stivnet. Rør i den av og til.
Kreklingpuré
Kok bær og sukker i 15-20 minutter og press dem gjennom en fin sil. Puréen skal brukes som base til kreklingperlene.
Kreklingperler
Hell oljen i en boks og sett den i fryseren i minst 3 timer. Ha kreklingpuré, vann og sukker i en liten kjele. Tilsett agar agar og la det koke 1 minutt mens du kjører puréen med stavmikser. Smak til med sitronsaft. Avkjøl til 60 °C og drypp den over den kalde oljen. Når væsken stivner i den kalde oljen, dannes det små perler. Sil av perlene og smak evt. til med mer sitronsaft.
Sprø surdeig
Rør sammen surdeig (kan evt. kjøpes i matbutikken), maisenna, hvetemel og vann, og la røren svelle ca. 30 minutter. Ha røren i en sprøytepose og klipp et lite hull i den. Varm oljen til 170 °C i en kjele. Sprøyt røren i en tynn stråle og i en jevn bevegelse i oljen så røren legger seg oppå hverandre og danner et mønster. Friter røren til den er sprø og gyllen.
Fordel kreklingperlene på 4 tallerkener. Topp med 1 skje rømmeis og sprø surdeig