Konjakkpærer i krydderlake med appelsin-iskrem
ART OF THE TITLE
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
10
500 g sukker
1 ltr vann
20 små pærer, skrelte
2 ss hele krydder, f.eks. kanel, kardemomme, stjerneanis, vanilje, appelsinskall
3 dl konjakk
1 appelsin
4 dl vaniljeis
2 dl appelsinfileter
Mynteblader til pynt
Karamellisér sukkeret i en kjele, ha i vannet og kok til alt sukkeret er smeltet. Ha i pærer og krydder og kok til pærene er møre. Ha i konjakken. Ha pærer og lake over i rene glass og oppbevar i kjøleskap.
Rasp skallet fra appelsin og press ut saften. Ha appelsinskall og saft i en kjøkkenmaskin sammen med vaniljeis og kjør til alt er godt blandet. Sett i fryseren i ca 40 min før servering.
Anrett pærer sammen med appelsin-iskrem, hell over laken og pynt med appelsinfileter og mynte.
Kok gjerne inn eple eller plommer sammen med pærer.