top of page

Konfektegg

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

ART OF THE TITLE

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

40

Vanskelighetsgrad: Vanskelig

Tid: 2 timer + avkjøling

Egg
500 g mørk, lys eller hvit sjokolade
Farget kakaofett

Fyll
300 g melkesjokolade
40 % kakaomasse
150 g bringebærpuré eller annen bær- eller fruktpuré
5 g glukose (1 ts)
10 g usaltet smør, romtemperert

Egg
Velg en form, helst i plast, og tørk den godt med bomull slik at den er helt ren og tørr. Ikke ta inni selve formen med fingrene. Formen skal være romtemperert, hvis ikke stivner sjokoladen for raskt. Temperer farget kakaofett og ­pensle innsiden av formene med fettet. Vent til det stivner. Temperer sjokoladen. Hell den ­tempererte sjokoladen i formene. For at eggene skal bli hule, snur du konfektformen opp ned slik at overflødig sjokolade renner ut. ­Sett ­konfektformen med bunnen opp på en kakering og la den stå noen minutter til sjokoladen begynner å stivne. ­­Den skal ikke bli hard, bare så vidt begynne å sette seg. Bruk en stekespade ­e.l. og skrap av de stivnede dråpene som har rent ut av formen. Nå er de klare til å fylles.

Fyll
Finhakk sjokoladen. Kok opp bringebærpuréen og glukosen, og hell det over den finhakkede melke­sjokoladen. Start med å røre i små sirkler i midten av bollen med en slikkepott. Rør til en glatt masse. (Hvis ikke all sjokoladen smelter, kan du sette bollen i vannbad og varme den forsiktig mens du rører hele tiden.) Avkjøl til 40 °C, og rør inn rom­temperert smør. Avkjøl til ca. 30 °C og fyll fyllet i en sprøytepose. Fyllet må ikke være for varmt, da vil sjokoladen i formene smelte.

Sprøyt fyllet i formene, men ikke fyll dem helt opp. Det skal være igjen litt plass til å forsegle formene med sjokolade. Avkjøl dem ved 12–16 ° natten over. Temperer det som er igjen av den mørke sjokoladen. Ha litt sjokolade på toppen av fyllet. Stryk av med en palett slik at det blir jevnt. Sett formene i kjøleskapet i 10 minutter. Ta formene ut av kjøleskapet når sjokoladen er stivnet og snu dem slik at eggene løsner av seg selv.

ELEGANT TITLE

bottom of page