Kokos- og korianderpannacotta
ART OF THE TITLE
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
8 dl kokosmelk, søt
1 dl sukker
1 ss koriander, tørket
3 dl melk
6 gelatinplater
2 ss vann, kokende
3 dl seterrømme
1 ananas
1 dl honning
2 dl hvitvin, søt
1 ss smør
Eventuelt 1 melon
Kok opp kokosmelk, sukker, koriander og melk. Legg gelatin i kaldt vann i fem min. Kryst ut mest mulig vann og rør den ut i kokende vann. Hell blandingen deretter i melken og rør godt. Avkjøl i iskaldt vann. Pisk seterrømmen og vend den forsiktig i melkeblandingen. Fordel i porsjonsskåler eller glass. Sett kjølig i 2 timer.
Skjær vekk skallet på ananasen. Del i 2 cm tykke skiver. Legg skivene i en langpanne og hell over honning, hvitvin og smør i klatter. Dekk formen med aluminiumsfolie og bak 30 min i ovnen på 180 °C. Avkjøl.
Hvelv pannacotta ved å ha formene under varmt vann. Stikk ut melon skiver og tre dem over pannacotta. Anrett på ananas og servér straks.