top of page

Klar bringebærsuppe

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

ART OF THE TITLE

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

Suppe:
100 g bringebær
1/2 dl søt hvitvin
1/2 dl vann
1 vaniljestang
1 ss sukker
Noen dråper limesaft
Mynteblader til pynt

Kake:
50 g hasselnøtter
2 ss hvetemel
1 egg
2 ss sukker

Blåbærgelé:
1 dl blåbærsaft
3 – 4 plater gelatin

Suppe: Kok opp vann, sukker, hvitvin og vaniljestang. Avkjøl til romtemperatur og tilsett bringebær. Ta av noen bær til pynt. La suppen stå kjølig over natten. Sil bort frø og vaniljestang. Ta vare på vaniljestangen.
Gelé: Bløt opp gelatinplatene i kaldt vann. Varm opp blåbærsaften i en kjele og smelt inn gelatinen til den er helt oppløst. Hell væsken i former eller kopper og la geleen stivne på et kjølig sted. Bruk litt varmt vann for å få geleen ut av formene og kutt den i mindre biter.
Kake: Knus nøttene med hurtigmikser eller i en morter, rør inn hvetemel og en eggeplomme. Legg litt av de knuste nøttene til side (pynt). Kok opp sukkeret med to ts vann og resten av vaniljestangen fra suppen. Pisk eggehviten stiv og tilsett sukkerlaken i en tynn stråle mens du pisker kontinuerlig til massen blir en blank marengs. Vend marengsen inn i nøtteblandingen og ha massen i passende former, gjerne små metallringer. Stek kakene i ovn ved 160°C i ca 10 minutter (de skal bli faste).
Servering: Ha suppe i dype tallerkener. Legg på blåbærgelé og hasselnøttkake. Pynt med knuste nøtter, bringebær og mynteblader. Har du marengs til overs, kan du dekorere med biter av den også.

ELEGANT TITLE

bottom of page