Kesamkrem med pistasjnøtter og rørte blåbær
ART OF THE TITLE
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
Tid: 3 timer
2 dl helmelk
¼ vaniljestang
3 pl gelatin, bløtlagt i kaldt vann
2 dl kesam
100 g blåbær
1 ts sukker
1 ss pistasjnøtter, hakket
Kjeks:
1 egg
60 g hvetemel
1 ts sukker
Kok opp melken med vaniljestangen. Rør inn oppbløtt gelatin og avkjøl blandingen litt før du rører inn kesam. Fordel kremen i ønskede former og avkjøl i 2-3 timer. Rør sammen blåbær og sukker, og topp kremen med rørte blåbær og hakkede pistasjnøtter.
Kjeks:
Bland egg, mel og sukker til en røre og stryk den utover et bakepapir. Stek den på 180 °C i 10 minutter. Her har vi brukt en silikonform med mønster, men du kan godt bare brekke kjeksen i biter.
Kesam er en mager ferskost, rik på proteiner, gnien på fett. Det gir en mild og fin krem, eller pudding om du vil. Mye magrere enn for eksempel en pannacotta. Ørlite sukker i blåbærene og i de knasende sprø kjeksene kan vi leve med.