top of page
Keike khorma
- daddelkake

ART OF THE TITLE
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
Ingredienser:
2 egg
100 g smeltet smør
2 dl kefir
300 g hvetemel
150 g sukker
1 ts bakepulver
0,5 ts natron
250 g hakkede dadler
Glasur:
100 g smør
100 g sukker
1 ts kanel
150 g hakkede mandler
Fremgangsmåte:
1. Pisk eggene forsiktig i en bolle. Tilsett smeltet smør og kefir, og bland godt sammen.
2. Ha mel, sukker, bakepulver og natron i en annen bolle.
3. Sikt inn de tørre ingrediensene litt etter litt i eggeblandingen.
4. Tilsett hakkede dadler, og hell røren i en smurt, rund kakeform.
5. Glasur: Smelt smør i en kjele og tilsett sukker, kanel og hakkede mandler. Fordel glasuren over kakedeigen.
6. Stek kaken nederst i ovnen ved 200 °C i 35 minutter.
Server pisket kremfløte eller iskrem til kaken.
bottom of page
