top of page

Keike gerdooi
- myk valnøttkake

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

ART OF THE TITLE

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

Ingredienser:
5 egg
150 g smeltet smør, usaltet
2 dl sukker
2 ts bakepulver
4 dl mel
1 ss revet muskatnøtt
3 ss hakkede valnøttkjerner
3 ss rosiner

Fremgangsmåte:
1. Smør en rund kakeform (diameter 16-18 cm) med smør, og dryss med litt mel.
2. Pisk eggene til eggedosis, og pisk inn smeltet smør og sukker. Bland bakepulver i melet og sikt inn i bollen med egg.
3. Tilsett muskatnøtt, valnøtter og rosiner, og hell kakedeigen i formen.
4. Kaken stekes i ovnen på nederste rille ved 175 °C i ca. 45 minutter.

For at rosinene ikke skal synke mot bunnen av kaken, kan de vendes i litt mel før du har dem i kakedeigen.

bottom of page