Karamellpudding med kokos og mojitogranité med chili
ART OF THE TITLE
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
Karamellpudding:
3 1/2 dl melk
1 dl kokosmelk
1,2 dl sukker
1 1/2 ss kokosmasse
3 egg
1 dl vann
Mojitogranité:
2 dl sukker
2 dl vann
5 lime
1 potte frisk mynte
1 rød chili
Karamellpudding: Kok opp melk, kokosmelk og 1 dl sukker. Ha resten av sukkeret i en tykkbunnet kjele og ha i 1 dl vann. Kok til karamell. Hell karamellen i fire porsjonsformer og ha i kokosmasse. Pisk opp eggene og ha i melkeblandingen, sil. Hell røren i formene og stek i vannbad på 150 °C i ca 40 min.
Mojitogranité: Varm opp sukker og vann til sukkerlake. Sett kaldt. Press lime og ha saften i laken. Hakk mynten og chilien og tilsett i laken. (Sil evt fra chili og mynte etter at den har gitt laken smak.) Hell laken i en form og sett i fryseren, rør av og til med en gaffel. Graniteen er ferdig etter ca 1 time (den skal være som snø).
Servér!
Servér gjerne med tropiske frukter og bær til, f.eks. pasjonsfrukt, kiwi og sharon.