Kanelgifler

ART OF THE TITLE
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
20-25 stk
Deig
50 g smør
1 dl melk
15 g fersk gjær
25 g sukker
225 g hvetemel
En klype salt
1 egg til pensling
Fyll
75 g mykt smør
20 g marsipan
1 ts hvetemel
1 ss kanel
2 ss sukker
1 ss brun farin
Smelt smøret i en kjele på lav varme. Hell det i en bolle og bland med melken. Smuldre gjæren i blandingen og rør til den er oppløst. Tilsett sukker, mel og salt, og elt til deigen er glatt og smidig. Dekk bollen med plastfolie og et kjøkkenhåndkle, og la deigen heve i 60 minutter i romtemperatur.
Rør sammen smør, revet marsipan, hvetemel, kanel, sukker og brunt sukker til en jevn masse. Ikke rør for mye, da fyllet lettere kan renne ut av giflene under steking.
Kjevle den ferdighevede deigen ut til et rektangel på ca. 15 x 70 cm. Smør fyllet jevnt utover, men la én langside på ca. 1 cm være fri. Lag små merker langs den frie kanten med en gaffel, pensle med vann, og rull deigen sammen fra den motsatte langsiden. Lukk kanten ved å trykke den våte deigen godt sammen slik at fyllet holdes på plass.
Skjær rullen i biter på ca. 3 cm og trykk dem lett flate. Legg giflene på et stekebrett med bakepapir. Dekk med et kjøkkenhåndkle og la dem etterheve i 30 minutter.
Sett stekeovnen på 200 grader, over- og undervarme. Pensle giflene med et sammenvispet egg og stek i 10–12 minutter til de er gylne.
Avkjøl på rist før servering. Nyt!