top of page

Jordbærsuppe med kanel og basilikum

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

ART OF THE TITLE

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

150 g sukker
5 dl vann
500 g jordbær, frosne
1 kanelstang, knekket opp i små biter

1 ts maizena
2 ss vann

2 dl hvitvin, søt
12 jordbær, friske i båter
6 basilikumblader, friske finhakket
4 ss pinjekjerner, ristet

Kok opp sukker og vann. Ha i jordbær og kanelstang. La det trekke i 20 min, uten at det koker. Sil vekk jordbær og kanel.
Rør ut maizena i kaldt vann og rør inn i suppen. Kok opp og la det småkoke i 3-4 min. Avkjøl.
Tilsett hvitvin. Fordel jordbær, basilikum og pinjekjerner i fire glass. Hell over suppen og servér straks.

Servér gjerne med en kule jordbærsorbet.

bottom of page