Jordbær med tertebunn
ART OF THE TITLE
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
Tertebunn:
125 g smør, usaltet
110 g melis
240 g hvetemel
1 egg
30 jordbær
Vaniljekrem:
1/2 vaniljestang
2 dl melk
3/4 dl fløte
45 g sukker
2 eggeplommer
20 g maizena
1/2 dl melk
Til pynt:
Andre bær, mynte- eller sitronmelisseblader
Bland smør og melis i en mikser. Tilsett mel og egg og kjør glatt (ikke lenge). La deigen hvile noen min før den kjevles ut til en 2–3 mm tykk leiv. Lag rundinger eller andre former og stek i ovn ved 170 °C i ca 7 min.
Del vaniljestangen i 2 på langs og skrap ut frøene. Kok opp melk, fløte, sukker, vaniljestang og –frø. Sett til side. Bland eggeplommer, maizena og melk i en bolle. Rør den varme massen forsiktig inn i den kalde. Hell alt tilbake i kjelen og kok opp igjen under konstant omrøring. Småkok til kremen er passe tykk. Hell kremen over i en bolle, dekk til og sett til avkjøling.
Servering: Smør krem på tertebunnen. Del jordbærene i 2 og legg på. Pynt gjerne med andre bær, mynteblader eller sitronmelisse.