Jordbær- og rabarbraterte
ART OF THE TITLE
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
4 stilker rabarbra
2 dl sukker
1 vaniljestang
5 dl søt hvitvin eller vann
2 plater butterdeig
Melis
Krem:
100 g Snøfriskost
2 ss kesam naturell
2 ss melis
1 ss sitronskall, revet
Noen jordbær, friske
4 ss nøtter, finhakket
1 ss timian, finhakket
4 ts honning
Rens rabarbra. Kutt i avlange biter. Kok opp sukker, vaniljestang delt i to og hvitvin. Hell den varme laken over stilkene og avkjøl i laken.
Kjevle ut butterdeigen til dobbel størrelse. Prikk hull over hele deigen med en gaffel, slik at den ikke hever. Del deigen i fire avlange strimler, ca 20 x 5 cm. Stek butterdeigen mellom to brett med bakepapir i ovn på 200 °C i 12-15 min eller til den er lett lysebrun. Ta butterdeigen ut av ovnen. Skru opp temperaturen til 220 °C. Sikt godt med melis over deigen. Stek videre i ovnen uten press, til butterdeigen er lysebrun og glasert med melis.
Bland sammen ingredienser til krem. Legg godt med krem på butterdeigen. Ha på rabarbra og jordbær i biter. Strø over hakkede nøtter og timian. Hell over honning til slutt.