Iskake med bringebær og valrhonasaus
ART OF THE TITLE
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
8
Iskakebunn:
3 eggehviter
100 g sukker
100 g valnøtter, grovhakkede
100 g sjokolade, grovhakket
Is:
200 g bringebær, frosne
3 eggeplommer
1 dl sukker
3 dl kremfløte
Valrhonasaus:
100 g valrhonasjokolade
2 ss smør
2 eggeplommer
3 ss sukker
4 ss fløte
Friske bringbær og mynte til pynt
Iskakebunn: Pisk sukker og eggehviter til stiv marengs. Rør deretter forsiktig i nøttene og sjokoladen. Hell røren i en smurt form ca 24cm, og stek nederst i ovn ved 175 °C i ca 35-40 min. Avkjøl.
Is: Kjør de frosne bærene til en jevn masse i kjøkkenmasin. Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis. Pisk kremfløten. Bland sammen krem og eggedosis og vend i bringebærene. Hell isblandingen over kakebunnen (i kakeformen). Sett i fryseren i ca 3 timer.
Valrhonasaus: Smelt sjokoladen i vannbad og ha i smør, rør godt sammen. Rør én eggeplomme av gangen inn i sjokoladen. Ha til slutt i sukker og fløte og kok til sausen tykner.
Pynt med friske bringebær og mynte.
Bruk gjerne andre bær, f.eks. blåbær, skogsbær.