top of page

Hylleblomstis

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

ART OF THE TITLE

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

For ca. 14 ispinner

Hylleblomstsaft
1 l vann
700 g sukker
3 ss sitronsyre til matlagning
3 økologiske sitroner
30 hylleblomster

Hylleblomstis
2 1/2 dl hylleblomstsaft
100 g skyr
100 g kondensert melk
1 dl kremfløte

Hvitt sjokoladetrekk
600 g god hvit sjokolade
2 ss delfiafett

Hylleblomstsaft
Klipp stilkene av blomstene. Det er ikke nødvendig å skylle dem,
bare rist dem for å fjerne ev. småkryp. Ha vann og sukker i en kjele.
Kok opp til sukkeret er oppløst, og tilsett sitronsyre og finrevet sitronskall.
Press sitronene og tilsett saften.
Ha i blomstene og rør til de er dekket av væsken. Legg på lokk og sett kjelen i kjøleskapet. La det trekke i 3-4 dager. Rør gjerne i det hver dag med en ren skje. Sil saften gjennom et rent klede og hell saften på rengjorte flasker. For å lage is trenger du kun 2 ½ dl av saften. Spar resten til en forfriskende sommerdrikk. Hvis du fryser den, holder den seg lenge.

Hylleblomstis
Ha saften i en kjele og reduser den til ½ dl hylleblomstsirup. Avkjøl litt.
Rør inn skyr og kondensert melk. Pisk fløten til en lett krem og vend den i massen. Fordel ­massen i ispinneformer og sett ispinner i dem.
Frys dem i minst 3 timer. De kan ­oppbevares i fryseren i 3 måneder.

Hvitt sjokoladetrekk
Smelt sjokolade og delfiafett og ha massen i et høyt glass eller krukke.
(Det er lettere å dyppe ispinnene i det.) Løs ispinnene fra formene og dypp dem i sjokoladen. Pynt med hylleblomster og nyt smaken av ­sommer.

ELEGANT TITLE

bottom of page