Hvit sjokolademousse-terte med pasjonsfruktsaus
ART OF THE TITLE
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
8
Bunn:
300 g mandelmasse
2 egg
2 ss kakao
Fyll:
3 dl kremfløte
200 g hvit sjokolade
2 eggeplommer
2 ss likør, f.eks. cointreau
Pasjonsfruktsaus:
4 pasjonsfrukt
1-1 1/2 dl vann
2 ss sukker
Bunn: Sett ovnen på 175 °C. Rasp mandelmassen og ha i egg og kakao. Ha røren i en rund smurt springform med avtagbare kanter. Stek kakebunnen i nedre del av ovnen i ca 20 min. La bunnen kjølne.
Fyll: Pisk fløten. Smelt sjokoladen i vannbad. Pisk eggeplommer i en stor bolle. Ha i sjokoladen, pisk kraftig. Vend i likør og fløte. Fyll mousse i bunnen. Dekk med plastfolie og sett i fryseren i minst 3 timer.
Pasjonsfruktsaus: Del pasjonsfrukter og skrap ut fruktkjerner i en kjele. Ha i vann og sukker. Kok i 4 min, avkjøl. Kutt kaken i serveringstykker og servér med sausen.
Kirsebærsaus, frukter og bær smaker godt til.