top of page

Honning og bourboniskrem

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

ART OF THE TITLE

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

Vanskelighetsgrad: Enkelt

Tid: 35 minutter + frysetid

Iskrem
1 vaniljestang
2 ½ dl helmelk
5 eggeplommer
100 g sukker
75 g honning
8 dl kremfløte
7 ss bourbon

Sjokoladeskåler
200 g kokesjokolade
2 ts solsikkeolje
4 ballonger
Formfett eller ­solsikkeolje

Til servering
Litt marengs
Bourbon

Iskrem
Skrap ut frøene på vaniljestangen og varm dem med melken. La det trekke i 20 minutter. Bland eggeplommer, sukker og honning. Hell det over den varme melken og varm det til over 80 °C mens du visper hele tiden. Rør inn bourbon og avkjøl. Kjør i ismaskin.

Sjokoladeskåler
Blås opp ballongene til de er ca. 10-12 cm i diameter. Knyt knute på dem, og spray dem med formfett eller pensle med solsikkeolje. Smelt sjokoladen over vannbad og rør inn 2 ts solsikkeolje. Avkjøl sjokoladen i 10-15 minutter.

Dekk et stekebrett med bakepapir. Ta ca. 4 ts smeltet sjokolade og lag en liten støtte på bakepapiret til hver av de 4 sjokoladeskålene. Dypp ballongene halvveis i resten av den smeltete sjokoladen. Tenk at sjokoladen skal forme en skål du kan ha iskremen i. La overflødig sjokolade renne av, og sett sjokoladeskålen på den lille støtten.

Avkjøl skålene i noen timer. Stikk hull i ballongene og løsne dem forsiktig fra sjokoladeskålen. Du kan evt. kjøpe sjokoladeskål i et konditori eller i en matbutikk med godt utvalg.

Til servering
Legg litt sprø marengs i hver sjokoladeskål og fyll dem med iskrem. Varm bourbon i en kjele og tenn på. Hell brennende bourbon over isen ved servering.

ELEGANT TITLE

bottom of page