Gulrotkake og gulrøtter glasert i vanilje
ART OF THE TITLE
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
2 egg
1 1/2 dl sukker
1 1/2 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts kanel
1 ts kardemomme
1 ts nellik
1 ts vaniljesukker
1/2 dl olje
2 1/2 dl gulrøtter, revne
1 dl melis
1 ss yoghurt
1 ts vann
8 vårgulrøtter
Saft av 3 appelsiner og 2 sitroner
1/2 vaniljestang
1 ss sukker
En liten neve valnøtter
Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland i alt det tørre, så vekselvis gulrot og olje. Smør røren i et tykt lag utover et smurt bakepapir. Stek på 180 °C i 10 min.
Rør sammen melis, yoghurt og vann til en tykk sirup.
Skrell gulrøtter. Kok opp sitrussaft, vaniljestang og sukker. Kok gulrøttene helt møre i saften. Tilsett valnøttene mot slutten.
Del gulrotkaken i fire rektangler. Smør et lag med glasur på. Anrett med varme gulrøtter og valnøtter.