top of page

Guavamousse med kokossorbet

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

ART OF THE TITLE

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

Vanskelighetsgrad: Avansert

Tid: 1 time 30 minutter

Guavagelé
200 g guavapuré
50 g sukker
5 plater gelatin, bløtlagt

Italiensk marengs
110 g sukker
2 ss vann
60 g eggehvite

Guavamousse
170 g guavapuré
170 g kremfløte
4 plater gelatin, bløtlagt
170 g italiensk marengs
250 g frossen guavagelé

Guavegelé til pynt
100 g guavapuré
25 g sukker
1,25 g agar agar
0,13 g xantana

Kokosnøttchips
1 fersk kokosnøtt
Tynn sukkersirup (50 g sukker kokt opp med 1 dl vann)
Silikonmatte

Kokossorbet
4 dl kokosmelk
Knapt 2 dl vann
200 g sukker
40 g glukosesirup

Guavagelé
Kjør guava til puré. Alternativt kan du lage puré av aprikoser eller ananas på samme måte. Legg gelatinen i bløt i vann i 5 min. Løs opp sukkeret i litt oppvarmet guavapuré. Klem vannet ut av gelatinen og rør den inn. Vend det sammen med resten av puréen. Frys geléen i en litt smal form som passer nedi formen til moussen. Geléen skal brukes i moussen.

Italiensk marengs
Kok sukker og vann til 121 °C. Visp eggehviten og spe med den varme sukkersirupen i en tynn stråle. Pisk marengsen videre til den er avkjølt igjen. Marengsen skal brukes i moussen.

Guavamousse
Bland puréen med lettvispet fløte. Smelt gelatin med litt av ­blandingen og visp resten av blandingen inn i gelatinen. Vend inn italiensk marengs. Fyll moussen i en trekantet terrine- eller brødform og press ned den frosne guavageléen slik at den ligger i midten. Frys moussen og del den i porsjonsbiter.

Guavegelé til pynt
Bland alle ingredienser og kok opp i minst 1 minutt. Avkjøl og kjør det med stavmikser til en glatt gelé. Fyll den i en sprøytepose.

Kokosnøttchips
Del kokosnøttkjøttet i syltynne skiver med en potetskreller. Fordel skivene på en silikonmatte og tørk dem i ovnen på 60 °C med ovnsdøren på gløtt over natten.

Kokossorbet
Kok opp vann, sukker og glukosesirup. Rør inn kokosmelken og kjør i en ismaskin. Drypp evt. litt honning over ved servering.

ELEGANT TITLE

bottom of page