top of page

Glasert gulrotkake

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

ART OF THE TITLE

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

Gløgg-gelé:
3 plater gelatin
2 dl gløgg smakt til med rødvin eller kirsbærsaft

Gulrotkake:
2 egg
150 g brunt sukker
100 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1 ts nellik, malt
1 ts kanel, malt
1 ts ingefær, malt
1 ts kardemomme, malt
1 ts anis, malt (kan sløyfes)
100 g usaltet smør
3 dl gulrot, grovt revet
1 dl nøtter, hakkede (kan sløyfes)

Marsipanbunn:
200 g marsipan
2 ss appelsinskall, revet
1 ss nellik, malt

Glasur:
Saft av 2 sitroner
Saft av 1 appelsin
1 dl melis

Eventuet syltet kumquat:
12 kumquat
2 dl sukker
4 dl vann

Gløgg-gelé:
Legg gelatin til bløt i kaldt vann. Varm opp gløgg uten at det koker. Smelt i gelatinen. Hell i en firkantet form dekket med plastfolie. Sett kjølig minst 2 timer.
Gulrotkake:
Bland alt det tørre sammen. Smelt smøret. Visp egg og sukker til eggedosis. Vend inn det tørre. Rør vekselvis inn smør, gulrøtter og nøtter. Stek kaken i en brødform smurt med smør. Stek kaken nederst i ovnen på 170 °C, i 45-50 min. Sjekk om den er ferdig ved å stikke en strikkepinne i midten, hvis det ikke henger igjen noe deig er den ferdig.
Marsipanbunn:
Kna marsipan sammen med appelsinskall. Rull ut til tynne pølser. Vend pølsene i malt nellik. Kutt til fire like “bunner”.
Sitrusglasur:
Reduser saften av situsene til ca 2 ss. Bland med melis til tykk glasur.
Kumquat:
Kok kumquat ca 1 time i sukker og vann. Kumquaten skal være helt myk.
Del gulrotkake i fire helt like rektangler. Kutt gløgg-gelé til fire rektangler slik at de passer til kaken. Anrett marsipanbunn på tallerken. Legg på gelé og kake. Hell over glasur. Topp med kumquat.

ELEGANT TITLE

bottom of page