top of page
Glasert ananas med vaniljerisotto
ART OF THE TITLE
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
1 ananas
1 dl sukker
2 ss vann
5 dl vann
1 dl rom, mørk
100 g risottoris
5 dl melk
1 vaniljestang
2 ss sitronskall, revet
1 ss crème fraîche
1 dl sukker
2 ss vann
4 ss sesamfrø
Del ananas i fire helt like store firkanter. Kok sukker og vann til karamell. Tilsett vann og rom. Kok ananas helt mør i laken. Ta ut ananas og reduser laken til sirup. Vend ananas i laken før servering.
Ha risottoris og melk i en kjele. Tilsett vaniljestang delt i to. Kok risen helt mør. Smak til med revet sitronskall og rør inn crème fraîche.
Kok sukker og vann til lys karamell. Tilsett sesamfrø. Hell karamellen ut på en bakeplate. Form fire små kuler.
Anrett den varme ananasen med risotto. Topp med sesamfrø.
ELEGANT TITLE
bottom of page