top of page

Glasert ananas med kokosis og chilifritert banan

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

ART OF THE TITLE

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

Pynt:
2 ss honning
1 dl hele mandler
1 ss kokosmasse

Glasert ananas:
2 ss smør
1 ananas i skiver
1 ss brunt sukker
2 ss limesaft
1 ts appelsinskall, revet
1 ss rom

Chilifritert banan:
2 bananer
1 sitron
2 ts rød chili, hakket
2 ss mel
1 ss maizena
1 ts bakepulver
Kaldt vann
Olje fritering

4 kuler kokosiskrem

Varm honningen i en kjele og ha i mandel. La koke i noen minutter til det er karamellisert. Hell opp på bakepair og la kjølne. Knus mandlene grovt og bland med kokosmasse.
Smelt smøret i en stekepanne og stek ananasskivene sammen med sukker. Ha over limesaft, appelsinskall og rom. La væsken koke sammen og trekk pannen fra varmen.
Skrell bananene og skjær i biter. Press sitronsaft over og marinér mens du lager tempurarøre. Rør chili, mel, maizena og bakepulver med kaldt vann til en tykk røre. Dypp bananbitene i røren og fritér i oljen til de er gylne. Legg på kjøkkenpapir.
Anrett ananasskiver med fritert banan og kokosiskrem på fire tallerkener. Pynt med hakkede mandler og evt ananasblader.

Servér gjerne med friske frukter, bær og bærsaus til.

ELEGANT TITLE

bottom of page