Glasert ananas med kokosis og chilifritert banan
ART OF THE TITLE
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
Pynt:
2 ss honning
1 dl hele mandler
1 ss kokosmasse
Glasert ananas:
2 ss smør
1 ananas i skiver
1 ss brunt sukker
2 ss limesaft
1 ts appelsinskall, revet
1 ss rom
Chilifritert banan:
2 bananer
1 sitron
2 ts rød chili, hakket
2 ss mel
1 ss maizena
1 ts bakepulver
Kaldt vann
Olje fritering
4 kuler kokosiskrem
Varm honningen i en kjele og ha i mandel. La koke i noen minutter til det er karamellisert. Hell opp på bakepair og la kjølne. Knus mandlene grovt og bland med kokosmasse.
Smelt smøret i en stekepanne og stek ananasskivene sammen med sukker. Ha over limesaft, appelsinskall og rom. La væsken koke sammen og trekk pannen fra varmen.
Skrell bananene og skjær i biter. Press sitronsaft over og marinér mens du lager tempurarøre. Rør chili, mel, maizena og bakepulver med kaldt vann til en tykk røre. Dypp bananbitene i røren og fritér i oljen til de er gylne. Legg på kjøkkenpapir.
Anrett ananasskiver med fritert banan og kokosiskrem på fire tallerkener. Pynt med hakkede mandler og evt ananasblader.
Servér gjerne med friske frukter, bær og bærsaus til.