top of page

Gin sorbet

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

ART OF THE TITLE

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

Vanskelighetsgrad: Enkelt

Tid: 45 minutter

Ginsorbet
3 plater gelatin
6 ¼ dl vann
100 g sukker
25 g glukosesirup
2 sitroner, saften fra
1 eggehvite
1 dl Harahorn Gin

Geiteyogurtkrem
1 dl geitemelkyoghurt (kan erstattes med vanlig yoghurt)
1 dl kremfløte, vispet

Til servering
4 ss tyttebærsaft, fryst og skrapt opp med en gaffel
4 ss bær fra fjellet
4 ts granskudd, plukket om våren
1 liten bit frossen brunost, revet på tynt rivjern

Ginsorbet
Legg gelatinen i bløt i vann i 5 minutter. Kok opp vann, sukker og glukosesirup. Avkjøl noe. Klem vannet ut av gelatinen og smelt den i sukkerlaken. Visp inn resten av ­ingrediensene og avkjøl. Kjør i ismaskin.

Geiteyoghurtkrem
Visp fløten luftig, og bland den med yoghurten.

Til servering
Anrett geitemelkkremen i bunnen av fire porsjonsglass. Dryss bær og granskudd over. Topp med Harahorn ginsorbet og frossen tyttebærsaft rett før servering.

ELEGANT TITLE

bottom of page