top of page

Fruktsuppe med engsyre-granité

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

ART OF THE TITLE

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

TId: 2 dager

Engsyregranité:
25 g sukker
25 g vann
200 g god eplejuice
1 håndfull spinat
1 håndfull engsyre
½ sitron, saften
1 knivspiss salt

Suppe:
100 g tørket fiken og aprikoser
½ kg frisk frukt og bær, vi bruker rabarbra, jordbær, rips, bringebær, epler og pærer
1 ½ vann
120 g sukker
½ sitron, saften
1 ss potetmel

Fruktkuler og engsyre:
1 eple
1 pære
½ melon
1 håndfull engsyre

Engsyregranité
Kok opp sukker og vann til sirup. Kjør alle ingrediensene i en blender og sil det gjennom en finmasket sil.
Ha væsken i en beholder som tåler frost og frys det ned. Rør i granitéen med en gaffel hver halvtime til det har dannet seg små, harde krystaller. Granitéen kan lages dagen før og holder seg lenge i fryseren.

Suppe
Kok opp vann, ha i tørket frukt og la det småkoke til den er mør, ca. 20 minutter. Vask og rens bærene, og skjær rabarbraen i mindre biter. Skrell epler og pærer og ta ut kjernene.
Ha alle ingrediensene utenom potetmelet i kjelen, og la det trekke på lav varme under lokk i 45 minutter. Ikke rør i gryten underveis, da blir suppen grumsete. Sil den forsiktig gjennom en tøysil eller en sil kledt med et rent kjøkkenhåndkle. Ha suppen over i en ren kjele og kok opp en siste gang med potetmel rørt ut i litt vann. Skum av og avkjøl suppen helt.

Fruktkuler og engsyre
Skrell frukten og stikk ut fine kuler med et kulejern eller skjær den i fine terninger. Skyll forsiktig engsyren i iskaldt vann. Fordel fruktkulene i fire dype tallerkener og hell den kalde fruktsuppen over. Ha en god skje engsyregranité og litt engsyre på toppen.

bottom of page