top of page
Friterte pærer
ART OF THE TITLE
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
100 g aprikos, tørket
2 dl søt hvitvin
1 vaniljestang
1 ss honning
4 pærer
6 dl søt hvitvin
1 kanelstang
1 dl sukker, brunt
4 dl vann
2 dl sjokoladekrem
1 dl mel
2 egg
200 g pinjekjerner
1 ltr klaret smør eller nøytral olje
Kutt aprikos i små biter. Ha dem i en kjele med hvitvin, vaniljestang delt i to og honning. Småkok i 20-25 min. Spe eventuellt med vann hvis det koker tørt. Bruk resten av væsken som saus.
Skrell pærer og ta ut kjernen, men la toppen sitte på. Kok opp hvitvin, kanel, sukker og vann. Trekk pærene i laken til de er helt møre. Avkjøl.
Fyll pærene med sjokoladekrem. Vend dem i mel, egg og så pinjekjerner. Fritér dem 1-2 min i klaret smør. La dem renne av seg noe på kjøkkenpapir før de serveres.
ELEGANT TITLE
bottom of page