top of page

Flamberte bringebær med mjødurtkrem

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

ART OF THE TITLE

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

Vanskelighetsgrad: Enkelt

Tid: 30 minutter

Mjødurtsukker
200 g fersk mjødurt,
blader og blomster
200 g sukker

50 g mjødurtsukker
1 ss Chartreuse verte
2 ½ dl rømme
400 g ferske bringebær
4 små håndfuller ristede hasselnøtter
1 ½ dl Rødtopp bringebær­brennevin (eller annet bær- eller fruktdestillat)

Mjødurtsukker
Kjør mjødurt og sukker i blender. Spre det utover et bakepapir og tørk det over noen dager på et tørt og luftig sted. Oppbevares lufttett.

Flamberte bringebær med mjødurtkrem
Løs opp mjødurtsukkerert i Chartreuse. Visp rømmen stiv og spe med mjødurtssirupen. Ha mjødurtkrem, bringebær og nøtter i en skål. Varm opp brennevinet og tenn på. Hell det over bringebærdesserten ved bordet.

bottom of page