top of page
Flamberte bringebær med mjødurtkrem
ART OF THE TITLE
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
Vanskelighetsgrad: Enkelt
Tid: 30 minutter
Mjødurtsukker
200 g fersk mjødurt,
blader og blomster
200 g sukker
50 g mjødurtsukker
1 ss Chartreuse verte
2 ½ dl rømme
400 g ferske bringebær
4 små håndfuller ristede hasselnøtter
1 ½ dl Rødtopp bringebærbrennevin (eller annet bær- eller fruktdestillat)
Mjødurtsukker
Kjør mjødurt og sukker i blender. Spre det utover et bakepapir og tørk det over noen dager på et tørt og luftig sted. Oppbevares lufttett.
Flamberte bringebær med mjødurtkrem
Løs opp mjødurtsukkerert i Chartreuse. Visp rømmen stiv og spe med mjødurtssirupen. Ha mjødurtkrem, bringebær og nøtter i en skål. Varm opp brennevinet og tenn på. Hell det over bringebærdesserten ved bordet.
bottom of page