Fastelavnsboller med moltekrem
ART OF THE TITLE
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
Boller:
75 g smør
2 1/2 dl melk
25 g gjær
1 1/2 krm salt
1/2 dl sukker
1 ts kardemomme, malt
7 1/2 dl hvetemel
1 egg til pensling
Fyll:
300 g mandelmasse
1 dl melk
3 dl kremfløte
2 dl molter
Melis
1. Smelt smøret i en kjele.
2. Tilsett melken og varm til 37 °C.
3. Smuldre gjæren i en bolle og rør den ut i litt av den varme melken.
4. Tilsett resten av melken, salt, sukker, kardemomme og nesten alt melet. Elt det til en glatt deig som lett slipper fra kantene på bollen.
5. La deigen heve under håndkle i 40 minutter.
6. Legg deigen på melet bakebord og form den til boller.
7. Legg bollene på stekeplate med bakepapir og la dem heve i 30 minutter til dobbel størrelse.
8. Pensle bollene med egg og stek dem midt i ovnen på 225 °C i ca 10 minutter.
9. Avkjøl bollene under håndkle på rist.
10. Skjær et lokk av toppen på hver bolle. Ta ut en del av innmaten og legg den i en skål. Smuldre i mandelmassen og ha i melken. Bland alt til en ganske løs røre.
11. Fordel røren i bollene.
12. Pisk fløten og vend i molter. (Smaksett gjerne kremen med moltelikør.)
13. Ha en klatt krem på hver bolle, legg på lokket og dryss over melis.
Servér gjerne med moltesyltetøy, moltesaus og friske molter.