top of page

epleterte

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

ART OF THE TITLE

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

Tertebunn
280 g hvetemel
200 g kaldt, usaltet smør i 2 cm terninger
100 g melis
1 egg

Mascarponekrem med rose
En neve roseblader, usprøytet
og med mye duft. Her er det brukt rynkeroser
1 dl + 1/2 dl helmelk
1 plate gelatin
1 vaniljestang
60 g sukker
10 g maisenna
20 g eggeplomme (1 stk.)
125 g mascarpone
1 dl kremfløte

Montering
4 epler
1 ss rosegelé

Tertebunn
Smuldre mel, smør og melis for hånd eller i en kjøkkenmaskin. Tilsett egget og kna det inn i deigen, eller kjør
deigen raskt sammen i kjøkkenmaskin. Press deigen flat, pakk den inn i plast og la den hvile i kjøleskapet til den blir hard. Kjevle tertedeigen til en ca. 3 mm tykk leiv. Smør tertebunnen med formfett og dryss de med mel. Del deigen opp i 8 like firkanter, og legg deigen i terteformene slik at den dekker både bunn og kant. Sett de i kjøleskapet litt. Forvarm stekeovnen til 180 °C. Ta tertebunnene ut av kjøleskapet. Stek de midt i ovnen i ca. 10 minutter. Ta ut og avkjøl.

Mascarponekrem med rose
Kremen må du starte med dagen før. Kok opp 1 dl melk og tøm den over rosebladene. Sett i kjøleskap til neste dag. Sil av melken. Bløtlegg gelatinen i kaldt vann. Del vaniljestangen og skrap ut frøene. Ha 1 dl melk med rosesmak og sukker i en kjele, rør sammen og varm til kokepunktet. Ha resten av melken og maisenna i en bolle og visp lett sammen. Visp inn egge­plommen i melk- og maisennablandingen. Hell 2/3 av den varme væsken litt etter litt i eggeblandingen mens du rører med en visp. Hell blandingen tilbake i kjelen. La blandingen koke opp og småkoke i et halvt minutt mens du hele tiden rører i bunnen av kjelen med en visp. Hell kremen over i en bolle. Kryst vannet ut av gelatinen og ha det i den varme kremen. Rør godt slik at gelatinen smelter. Sett til avkjøling. Når kremen er avkjølt, røres den glatt. Rør den så sammen med mascarponen. Rør gjerne mascarponen glatt med en skje før den blandes med vaniljekremen. Til slutt pisker du fløten til krem og vender forsiktig inn. Sett til avkjøling

Montering
Fyll kremen i tertebunnene. Skjær eplene i tynne skiver og legge dem på kremen. Dekorer med litt rosegelé som kjøpes i spesialbutikker.

ELEGANT TITLE

bottom of page