Epleterrin
ART OF THE TITLE
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
Vanskelighetsgrad: Ganske enkelt
Tid: 1 time + avkjølingstid
Epleterrin
500 g syrlige epler, i biter
200 g sukker
2 dl tørr eplemost
5 plater gelatin, bløtlagt
100 g finhakkede epler
2 hele epler
Sitronsaft
Rømmemousse
2 eggeplommer
100 g sukker
3 dl rømme
4 plater gelatin, bløtlagt
3 dl kremfløte
Karamellsaus
75 g sukker
3 ss vann
2 dl kremfløte
1 ½ g salt
Epleterrin
Kok epler, sukker og eplemost. Rør godt mot slutten når det begynner å bli tørt. Avkjøl noe. Vend inn bløtlagt gelatin og eplebiter. Skjær de hele eplene i tynne skiver og legg dem i taksteinmønster på plastfolie. Drypp over noen dråper sitronsaft. Fordel eplemosen over og rull pent sammen. Sett det i fryseren og del i 4 biter når den er frossen.
Rømmemousse
Visp eggeplommer, sukker og rømme over vannbad til det begynner å tykne. Smelt gelatinen i litt kokende vann og tilsett det i en tynn stråle. Vend inn fløten. Avkjøl.
Karamellsaus
Kok sukker og vann til lysebrun karamell. Kok opp fløten og bland den med karamellmassen. Avkjøl og smak til med salt.