top of page

Epleterrin

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

ART OF THE TITLE

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

Vanskelighetsgrad: Ganske enkelt

Tid: 1 time + avkjølingstid

Epleterrin
500 g syrlige epler, i biter
200 g sukker
2 dl tørr eplemost
5 plater gelatin, bløtlagt
100 g finhakkede epler
2 hele epler
Sitronsaft

Rømmemousse
2 eggeplommer
100 g sukker
3 dl rømme
4 plater gelatin, bløtlagt
3 dl kremfløte

Karamellsaus
75 g sukker
3 ss vann
2 dl kremfløte
1 ½ g salt

Epleterrin
Kok epler, sukker og eplemost. Rør godt mot ­slutten når det begynner å bli tørt. Avkjøl noe. Vend inn bløtlagt gelatin og eplebiter. Skjær de hele eplene i tynne skiver og legg dem i taksteinmønster på plastfolie. Drypp over noen dråper sitronsaft. Fordel eplemosen over og rull pent sammen. Sett det i fryseren og del i 4 biter når den er frossen.

Rømmemousse
Visp eggeplommer, sukker og rømme over vannbad til det begynner å tykne. Smelt ­gelatinen i litt kokende vann og tilsett det i en tynn stråle. Vend inn fløten. Avkjøl.

Karamellsaus
Kok sukker og vann til lysebrun ­karamell. Kok opp fløten og bland den med ­karamellmassen. Avkjøl og smak til med salt.

ELEGANT TITLE

bottom of page