Eplekake med rosmarinkrem og sitronkaramell
ART OF THE TITLE
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
3 egg
2 1/2 dl sukker
1 1/2 dl smør, smeltet
1 dl melk
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver
3 epler, skrelte i skiver
1 ss sukker
1 ts kanel, malt
1 kvast rosmarin, frisk
2 dl crème fraîche
2 ss sukker
1 dl karamellsaus
1 sitron, revet skall
Pisk eggedosis av egg og sukker. Bland sammen smør og melk. Ha det i eggedosisen og bland godt. Sikt sammen hvetemel og bakepulver og rør det inn i kakerøren. Smør en springform, ca 24 cm og hell i kakerøren. Legg over epleskiver og dryss på sukker og kanel. Stek kaken på midterste rille i stekeovnen ved 200 °C i ca 40 min. Avkjøl på rist. Dryss melis over kaken før servering.
Knus rosmarinblad i en morter med sukker. Pisk crème fraîche og smaksett med rosmarinsukker.
Smak til karamellsausen med sitronskall og servér til kaken. Pynt med frisk rosmarin.
Prøv å bytte ut epler med pærer og krydre med kardemomme.