Eplekake med kokoskrem

ART OF THE TITLE
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
Kokoskrem:
4 dl kokosmelk
1/2 dl sukker
2 ss kokos, tørket
1 1/2 dl melk
3 gelatinplater
1 ss vann, kokende
1/2 dl seterrømme
2 epler, store syrlige
1/2 dl sukker
1 dl vann
1 kanelstang
2 dl hvitvin
4 ss Calvados eller Cognac
50 g smør
2 egg
1 1/2 dl sukker
3 dl mel
1 1/2 ts bakepulver
Revet skall av 1 sitron
1 dl fløte 20%
Kok opp kokosmelk, sukker, kokos og melk. Legg gelatin i kaldt vann i fem minutter. Kryst ut mest mulig vann og rør den ut i kokende vann. Hell blandingen deretter i melken og rør godt. Avkjøl i iskaldt vann. Pisk seterrømmen og brett den forsiktig i melkeblandingen. Avkjøl kremen i en skål.
Skrell eplene og kutt i skiver. Stikk ut til rundinger med et utstikkerjern ca 4 cm diameter. Kok sukker og vann til karamell. Tilsett kanelstang og 2 dl hvitvin. Ha i eplene og la dem trekke 4-5 min, eller til de er myke. Ta dem ut av laken. Legg eplene i bunnen av fire porsjonsformer. Hell over Calvados.
Smelt og avkjøl smøret. Visp egg og sukker til eggedosis. Bland siktet mel med bakepulver og sitronskall, og rør det inn i eggedosisen. Rør inn smeltet smør og fløte. Hell røren over eplene. Stek kakene ved 180 °C i ca 10 min.
Servér kaken varm med kokoskrem på toppen.
Bruk resten av laken fra eplene som saus. Tilsett gjerne nøtter og finhakket timian.