top of page

Enkel blåbærpai med mandarinsabayonne og crüsli

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

ART OF THE TITLE

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

Pai:
3 egg
50 g melis
1/2 vaniljestang, frøene
90 g mel
2 dl H-melk
300-400 g modne blåbær
Paiform el porsjonsformer

Sabayonne:
6 eggeplommer
50 g sukker
1 boks mandariner

1 dl crüsli
Noen blåbær til pynt
Mynte til pynt
1 klype melis
1 klype kanel

Pai: Ha egg og melis i en bolle og visp til eggedosis. Ha i vanilje og sikt i melet under omrøring. Rør i melken litt etter litt, deretter blåbærene. Spray en paiform eller porsjonsform med formfett. Hell i massen. Stek den ved ca 200 °C i 20 min, midt i ovnen. Dryss (sikt) over melis og stek i ca 10-15 min til. Avkjøl.
Sabayonne: Pisk eggeplommer og sukker til luftig eggedosis i en kjele. Tilsett mandarinlake i under rolig pisking. Varm opp blandingen over svak varme. Pisk til skum.
Kutt kaken i porsjonsstykker og servér med sabayonnesaus, mandarinbåter og crüsli. Pynt med blåbær og mynte. Dryss over melis og kanel.

Lag gjerne paien med andre frukter og bær.

ELEGANT TITLE

bottom of page