Enkel blåbærpai med mandarinsabayonne og crüsli
ART OF THE TITLE
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
Pai:
3 egg
50 g melis
1/2 vaniljestang, frøene
90 g mel
2 dl H-melk
300-400 g modne blåbær
Paiform el porsjonsformer
Sabayonne:
6 eggeplommer
50 g sukker
1 boks mandariner
1 dl crüsli
Noen blåbær til pynt
Mynte til pynt
1 klype melis
1 klype kanel
Pai: Ha egg og melis i en bolle og visp til eggedosis. Ha i vanilje og sikt i melet under omrøring. Rør i melken litt etter litt, deretter blåbærene. Spray en paiform eller porsjonsform med formfett. Hell i massen. Stek den ved ca 200 °C i 20 min, midt i ovnen. Dryss (sikt) over melis og stek i ca 10-15 min til. Avkjøl.
Sabayonne: Pisk eggeplommer og sukker til luftig eggedosis i en kjele. Tilsett mandarinlake i under rolig pisking. Varm opp blandingen over svak varme. Pisk til skum.
Kutt kaken i porsjonsstykker og servér med sabayonnesaus, mandarinbåter og crüsli. Pynt med blåbær og mynte. Dryss over melis og kanel.
Lag gjerne paien med andre frukter og bær.