top of page

Eclairs med sjokolade

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

ART OF THE TITLE

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

20

Vanskelighetsgrad: Avansert

Tid: 6 timer

Eclairs
236 g vann
113 g usaltet smør
½ ts fint salt
15 g sukker
142 g siktet hvetemel
226 g egg, ca. 4 store egg
Melis

Sjokolade- og rømmekrem
3 dl seterrømme
100 g mørk sjokolade
1 liten klype salt

Eclairs
Forvarm ovnen til 190 °C varmluft. Varm vann, smør, salt og sukker i en kjele mens du rører av og til. Trekk kjelen av platen så snart vannet koker. Tilsett siktet mel i den kokende væsken. Sett kjelen tilbake på platen og rør kraftig med en tresleiv i rundt 5 minutter til du får en jevn deig. Ta kasserollen fra varmen. Ha deigen over i en stor bakebolle. Rør forsiktig i 2-3 minutter for å avkjøle den litt. Knekk eggene i en mugge og visp godt sammen. Rør inn eggene i 5-6 omganger. Bland det godt før du tilsetter mer egg. Deigen skal etter hvert bli blank.

Fyll deigen i en sprøytepose med stjerneformet sprøytetipp (fransk stjerne 12 mm Ø). Legg en silikonmatte på et stekebrett. Ha en bolle med vann, en bolle med melis og en liten sikt klar. Hold sprøyteposen i en vinkel på 45 ° og la stjernespissen berøre silikonmatten. Sprøyt 8-10 eclairs på matten, de skal være 10-12 cm lange. Sørg for at endene er litt større enn den midterste delen av eclairen.

Dypp fingrene i vann og klapp på endene av eclairen for å flate ut de spisse endene. Sikt litt melis over eclairene. Sett stekebrettet på midterste rille i ovnen. Stek kakene i 25 minutter. Sjekk om de er blitt gylne. Hvis de er det, prikker du dem raskt med en tannpirker eller lignende i den ene enden. Stek dem videre i 5-10 minutter til de får mer farge. Når de får steke litt lenger, holder de formen bedre. Ta dem ut av ovnen, og prikk dem umiddelbart i den andre enden. Avkjøl dem i ca. 10 minutter på stekebrettet. Legg dem over på en rist.

Sprøyt flere eclairs på stekebrettet og gjenta prosessen til du har brukt opp all deigen. Avkjøl dem før du fyller dem med det fyllet du vil. Vanligvis fylles de med vanilje- eller sjokoladekrem.

Sjokolade- og rømmekrem
Pisk rømmen stiv på full guffe i ca. 10 minutter i en kjøkkenmaskin. Smelt i ­mellomtiden sjokoladen over vannbad. Avkjøl ­sjokoladen litt før du har den i rømmen. Pisk det godt sammen og ha kremen i en sprøytepose med valgfri tipp. Vi brukte stjerne med dype kutt. Vi har sprøytet kremen på toppen. Hvis du vil fylle dem, stikker du et lite hull på ­undersiden og sprøyter inn kremen. Vi har pyntet med hasselnøtter, kakaonibs og gullflak.

ELEGANT TITLE

bottom of page