top of page

Dougnuts med appelsinglasur

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

ART OF THE TITLE

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

12

Tid: 1 time

Donuts
6 ss kikertvann
2 ts malte linfrø
90 ml vann, lunkent
5 g tørrgjær
454 g siktet hvetemel
57 g sukker
1 ts salt
150 ml kokosmelk, romtemperert
57 g kokosolje, smeltet
Olje til fritering

Appelsinglasur
200 g melis
2-4 ss appelsinsaft
2 ss revet appelsinskall fra en usprøytet appelsin

Donuts
Rør sammen kikertvann og malte linfrø i en liten bolle. Bland det lunkne vannet med gjæren i en kopp, og la det stå i 5 minutter. Ha de tørre ingrediensene i en ­bakebolle. Tilsett kikert/linfrøvann, gjærblandingen, kokosmelk og kokos­olje. Elt det til en deig og kjør deigen i ca. 5 minutter. Dekk til bollen og la deigen heve til minst dobbel størrelse. Ha deigen over på et melet underlag og elt den lett. Del den i to, og kjevle
ut den ene halvparten av deigen til omtrent 1 cm tykkelse. Dekk til ­den andre halvparten slik at den ikke får en hinne.

Stikk ut deigen med en smultring­utstikker, eller bruk en vanlig utstikker, og lag hullene med en mindre form. Husk at de små bitene også kan friteres. Legg smultringene over på et brett med bakepapir. Hev dem under et fuktig klede på et lunt sted i ca. 45 min. Gjør det samme med resten av deigen. Varm oljen til 180 °C. Slipp ­smultringene forsiktig i den varme oljen. Ikke stek for mange av gangen. Snu dem med en gang de blir gyllenbrune på undersiden. Ta dem opp og la dem dryppe av på en rist.

Appelsinglasur
Bland melisen med akkurat nok ­appelsinsaft til en passende konsistens. Dypp de avkjølte donutsene i glasuren. Pynt dem evt. hvis du vil.

ELEGANT TITLE

bottom of page