top of page

Don Pedro

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

ART OF THE TITLE

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

Hjemmelaget vaniljeis:
Til 6-8 personer (Jada, langt utenfor smittevernsreglene, men det er fortsatt lov å forsyne seg flere ganger.)

1 vaniljestang
4 dl H-melk
3 dl kremfløte
6 eggeplommer
2 dl sukker


Av eggehvitene kan du for eksempel lage pavlova:
6 eggehviter
2 ts hvitvinseddik
375 sukker
3 ts maisenna
1 ts vaniljesukker

Slik gjør du:
Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Kok opp melk, fløte, vaniljestang og frø. Trekk kjelen av platen.
Visp eggeplommer og sukker luftig. Hell den varme fløtemelken over eggeblandingen i en jevn og tynn stråle. Visp hele tiden. Hell det tilbake i kjelen, og varm opp til 85 °C eller til den begynner å tykne. Den må ikke koke.
Avkjøl – gjerne i kjøleskapet over natten for å trekke smak, eller sett den i fryseren i 10 minutter før du heller den i iskremmaskinen.
Har du ikke iskremmaskin, kan du sette iskremrøren i fryseren i stedet. Rør hver halvtime for å få en kremete is uten iskrystaller.

Slik gjør du:
La eggehvitene stå fremme på benken til de får romtemperatur, og finn frem en helt ren bakebolle.
Sett ovnen på 200 °C.
Pisk eggehvitene faste og luftige, og tilsett eddik underveis. Bland sukker, maisenna og vaniljesukker, og ha det i eggehvitene litt etter litt mens du fortsatt pisker til massen er blank, fast og smidig.
Smør marengsmassen ut til en sirkel på ca. 26 cm på et stekebrett med bakepapir.
Senk temperaturen i ovnen til 100 °C, og sett stekebrettet nederst i ovnen. Stek marengsbunnen i 75-80 minutter til den er sprø utenpå og myk inni. Avkjøl på rist.
Topp med vaniljekrem blandet med vispet krem og masse friske bær.

bottom of page