Crêpes med appelsin- og basilikumsaus
ART OF THE TITLE
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
80 g mel
3 dl melk
2 egg
1 ts salt
1 ss sukker
50 g smør, smeltet
Olje, nøytral
Appelsinsaus
3 appelsiner
1 ts sukker
1 ss smør, usaltet
1 ss basilikum, finhakket
40 g cashewnøtter
Bland mel, melk, egg, salt og sukker. Smelt smør og ha i røren. La røren stå og svelle i 30 min.
Pensle en middels varm teflonpanne med olje. Hell i ca 1/2 dl røre (hvis pannen er 28 cm i diameter). Hell røren utover, slik at pannekaken blir så tynn som mulig. Stek pannekaken lysebrun på begge sider.
Skjær vekk skallet på appelsinene med en kniv. skjær ut fileter frie for hinner og bittert hvitt skall. Press saften av de resterende appelsinene og kok sammen med sukkeret til det er ca 2 ss væske igjen. Tilsett smør, basilikum og cashewnøtter. Vend hver pannekake i glasuren ved servering.