top of page
Crème catalana med appelsinsalat
ART OF THE TITLE
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
100 g mørk sjokolade
3 dl fløte
1 dl melk
2 ss sukker
1/2 vaniljestang
4 eggeplommer
3 appelsiner
5 basilikumblader
3 ss sukker, brunt
Smelt sjokolade i et vannbad. Fordel sjokoladen i bunnen av fire ildfaste porsjonsformer.
Varm opp fløte, melk, sukker og vaniljestang. Visp sammen eggeplommene. Spe med den varme fløtemelken. Riv skallet av en appelsin på et rivjern og ha i fløtemelken. Ha fløtemelken over i formene.
Stek formene på 96 °C i ca 30 min, eller til de er stive. Dryss over et tynt lag med brunt sukker og svi av med en skibrenner.
Skjær vekk skallet på appelsinene med en kniv. Skjær ut fileter frie for hinner og bittert hvitt skall. Bland med finhakket basilikum og servér på toppen av kremen.
bottom of page