Cognac og karamellmousse
ART OF THE TITLE
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
200 g sukker
1 ss. vann
1 dl fløte
1 ss. Smør
5 eggeplommer
4 gelatinplater
1 kork cognac
5 dl fløte (lettpisket)
1. Bruk en kjele og tilsett sukkeret og vann. La dette stå på høy varme uten å røre, bare vende litt på kjelen. Dette blir etter en stund til gyllen karamell
2. Ta kjelen av platen og tilsett smøret mens du rører
3. Skru ned temperaturen på platen og tilsett fløte samtidig som du rører.
4. La karamellen kjøle seg litt ned til ca. 50°C og tilsett cognac.
5. Pisk sammen eggeplommene og ha dette i karamellen med en tynn stråle, mens du rører.
6. Varm alt forsiktig opp uten at det koker, slik at den tykner litt.
7. Legg gelatinplatene i kaldt vann i 4 min. klem av vannet og ha gelatinen i karamellblandingen og avkjøl litt til.
8. Rør forsiktig eller vend inn den lettpiskede kremen før du har massen over i det du ønsker å servere moussen i