Champagne og jordbær
ART OF THE TITLE
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
Champagnesorbet:
200 g sukker
4 1/2 dl vann
1 sitron, revet skall
3 1/2 dl champagne
Jordbærsorbet:
4 dl vann
4 dl sukker
1 sitron, revet skall
500 g frosne jordbær
20 jordbær
20 druer uten skall
Mynte til pynt
2 dl champagne
Champagnesorbet: Kok en lake av sukker og vann. Legg i sitronskallet og la det trekke i laken. Når laken er blitt kald siles den og champagnen has i. Frys sorbeten, rør i den av og til.
Jordbærsorbet: Kok en lake av sukker og vann. Legg i sitronskallet og la det trekke i laken. Sil laken når den er blitt kald. Mos jordbærene i en mikser og bland med laken. Frys sorbeten, rør i den av og til.
Fordel jordbær, druer og mynte i fire glass. Ha en kule champagnesorbet og en kule jordbærsorbet i hvert glass og hell på champagne. Servér med én gang.
Ha gjerne litt bladgull i glassene for en mer luksuriøs følelse.