top of page

Brownie med salt karamel

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

ART OF THE TITLE

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

10

Tid: 1 time + kjøling over natta

Brownie
180 g sukker
160 g mørk sjokolade
60 g smør
2 egg
30 g hvetemel
10 g kakaopulver
½ ts flaksalt

Salt karamell ganache
200 g melkesjokolade
130 ml kremfløte
100 g sukker
10 g glukosesirup
1 klype flaksalt

Sjokoladelokk
100 g mørk sjokolade

Brownie
Smelt sukkeret forsiktig til gyllen ­karamell i en stekepanne, ­og hell det ut på et stykke bakepapir. ­Avkjøl karamellen helt og kjør den til pulver i en blender. Smelt 120 g mørk sjokolade og smør i en bolle over vannbad. ­Ta bollen av varmen. Pisk eggene lett sammen i en ­annen bolle, og tilsett kakao­pulveret litt om gangen mens du pisker forsiktig. Vend inn sjokoladeblandingen. Rør inn mel, kakao og salt. Dekk bunnen av en firkantet form (ca. 16 x 16 cm) med bakepapir. Hell røren i formen. Grovhakk resten av sjokoladen og dryss den over kaken. Stek kaken i ca. 20 minutter på 175 °C. Avkjøl helt.

Salt karamell ganache
Smelt sjokoladen i en bolle over vannbad. Ta bollen av varmen. Ha fløten i en kjele og varm den opp til rett under kokepunktet. Sett den til side. Smelt sukkeret forsiktig til gyllen karamell i en panne og ta pannen umiddelbart av varmen. Tilsett den varme fløten litt om ­gangen mens du rører kraftig med en visp. Ha i glukosesirup og salt. Hell karamellen over sjokoladen mens du rører i midten av bollen med en deigskrape. Fortsett å røre til ganachen blandes er fin og blank. Fordel den på toppen av den avkjølte brownien. Sett kaken i kjøleskapet over natten. Hvis du vil, kan kaken dekoreres med et sjokolade­lokk. Det krever litt kunnskap og erfaring.

Sjokoladelokk
Smelt og temperer ­sjokoladen. Fordel den tempererte sjokoladen tynt mellom to stykker (kake)plast og sett den i kjøle­skapet et øyeblikk til sjokoladen har stivnet. Fjern plasten og stikk ut en stor sirkel (18 cm i diameter) og deretter små sirkler i forskjellige størrelser.

ELEGANT TITLE

bottom of page