Brownie med salt karamel
ART OF THE TITLE
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
10
Tid: 1 time + kjøling over natta
Brownie
180 g sukker
160 g mørk sjokolade
60 g smør
2 egg
30 g hvetemel
10 g kakaopulver
½ ts flaksalt
Salt karamell ganache
200 g melkesjokolade
130 ml kremfløte
100 g sukker
10 g glukosesirup
1 klype flaksalt
Sjokoladelokk
100 g mørk sjokolade
Brownie
Smelt sukkeret forsiktig til gyllen karamell i en stekepanne, og hell det ut på et stykke bakepapir. Avkjøl karamellen helt og kjør den til pulver i en blender. Smelt 120 g mørk sjokolade og smør i en bolle over vannbad. Ta bollen av varmen. Pisk eggene lett sammen i en annen bolle, og tilsett kakaopulveret litt om gangen mens du pisker forsiktig. Vend inn sjokoladeblandingen. Rør inn mel, kakao og salt. Dekk bunnen av en firkantet form (ca. 16 x 16 cm) med bakepapir. Hell røren i formen. Grovhakk resten av sjokoladen og dryss den over kaken. Stek kaken i ca. 20 minutter på 175 °C. Avkjøl helt.
Salt karamell ganache
Smelt sjokoladen i en bolle over vannbad. Ta bollen av varmen. Ha fløten i en kjele og varm den opp til rett under kokepunktet. Sett den til side. Smelt sukkeret forsiktig til gyllen karamell i en panne og ta pannen umiddelbart av varmen. Tilsett den varme fløten litt om gangen mens du rører kraftig med en visp. Ha i glukosesirup og salt. Hell karamellen over sjokoladen mens du rører i midten av bollen med en deigskrape. Fortsett å røre til ganachen blandes er fin og blank. Fordel den på toppen av den avkjølte brownien. Sett kaken i kjøleskapet over natten. Hvis du vil, kan kaken dekoreres med et sjokoladelokk. Det krever litt kunnskap og erfaring.
Sjokoladelokk
Smelt og temperer sjokoladen. Fordel den tempererte sjokoladen tynt mellom to stykker (kake)plast og sett den i kjøleskapet et øyeblikk til sjokoladen har stivnet. Fjern plasten og stikk ut en stor sirkel (18 cm i diameter) og deretter små sirkler i forskjellige størrelser.