Bringebærmousse med søt og salt lakris
ART OF THE TITLE
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
Mousse:
5 dl bringebær, most
3 ss vann
4 ss sukker
4 plater gelatin
3 dl kremfløte
2 ss sukker
Søt lakrissabayonne:
4 ss søt lakrisstang
4 ss vann
3 eggeplommer
25 g sukker
1 dl hvitvin, halvtørr
Sitronsaft
4 ss salt hard lakris, hakket
Sitronskall og sitronmelisse til pynt
Mousse: Rør bringebær, vann og sukker godt sammen. Gni blandingen gjennom en sikt. Bløt gelatinplatene i kaldt vann. Klem fra det meste av vannet. Legg gelatinplatene i en kopp og smelt dem i vannbad. Visp kremfløten stiv med 2 ss sukker. Rør gelatinoppløsningen i bærmoussen, og bland i kremen. Fordel massen i porsjonsglass, eller fyll den i en form som er skylt med kaldt vann. La moussen stå i kjøleskapet i to-tre timer.
Søt lakrissabayonne: Smelt lakris og vann i en bolle til sirup. Ha eggeplommer, sukker og vin i en kjele og pisk til tykt skum over svak varme. Smak til med lakris og sitronsaft.
Anrett moussen med lakrissabayonne og hakket saltlakris. Pynt med sitronskall og sitronmelisse.
En litt syrlig salat vil smake godt til, gjerne med blodappelsin og granateplekjerner.