top of page

Bringebærmousse

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

ART OF THE TITLE

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

Vanskelighetsgrad: Middels vanskelig

Tid: 2 timer + 3 timer i kjøleskapet

Lakrissaus
1 pose lakrisbåter
1 dl vann

Vaffelbunn
100 g romtemperert smør
90 g sukker
2 egg
120 g hvetemel
½ ts bakepulver

Bringebærmousse
5 gelatinplater
75 g bringebær
75 g sukker
1 vaniljestang
½ sitron, saften
2 dl kremfløte
2 dl kulturmelk

Bringebærovertrekk
300 g hvit sjokolade
3 dl nøytral olje
2-3 ss frysetørket bringebærpulver

Lakrissaus
Varm lakrisbåter og vann i en kjele til lakrisbåtene smelter. Avkjøl på benken. Sausen stivner når den blir kald, men den kan varmes forsiktig over vannbad så den smelter igjen.

Vaffelbunn
Pisk smør og sukker hvitt og luftig. Visp inn ett og ett egg. Bland mel og bakepulver og sikt det over smørblandingen. Rør det godt sammen. Stek røren i vaffeljern. Skjær vaflene til så de blir litt mindre enn åpningen på silikonformen du vil bruke.

Bringebærmousse
Bløtlegg gelatinen i kaldt vann. Kok opp bringebær, sukker, splittet vaniljestang og sitronsaft i en liten kjele. La det småkoke i noen minutter og ta kjelen av varmen. Klem vannet ut av gelatinen og rør den ut i den varme bringebærpuréen. Sil puréen og avkjøl til ca. 37 °C.

Pisk fløten luftig i en bolle. Rør ­kultur­melken sammen med den lune bringebærpuréen og vend inn kremfløten. Fyll moussen nesten helt opp til kanten ­på små, avlange silikonformer. Legg vaffel­bunnen på toppen så den flukter med kanten. Skrap evt. bort overflødig krem. Frys moussen i 3 timer.

Bringebærovertrekk
Smelt sjokoladen i en bolle over vannbad. Ta bollen av varmen og rør inn olje og bringebærpulver. Ha bringebær­sjokoladen i en høy beholder som er litt større enn den fryste moussen. Dypp de frosne kakene raskt i sjokoladen, og la overflødig sjokolade renne tilbake i beholderen.

Server moussen med lakrissaus. Vi har pyntet med sprø kjeks drysset med bringebærpulver.

ELEGANT TITLE

bottom of page