top of page
Bringebærfromasj
ART OF THE TITLE
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
4 plater gelatin
150 g bringbærmos
1 egg
1 ss sukker
Litt sitronsaft
1/4 dl vann, kokende
2 1/2 dl fløte
Friske bær til servering
Bløt gelatinplatene i kaldt vann i 10 min. Mos bærene, du kan gjerne bruke hurtigmikser.
Pisk egg og sukker til eggedosis og bland i mosen. Smak til med sitronsaft og evt litt mer sukker. Klem gelatinplatene opp av bløtevannet. Ha i kokende vann, og rør til gelatinen er oppløst. Rør gelatinen inn i eggedosis-bærblandingen i tynn stråle. Visp kremfløten stiv og vend den inn.
Fyll i dessertskål eller porsjonsglass og sett dem kaldt for å stivne. Det tar to-tre timer.
Pynt med friske bær.
Servér moussen på kakebunn, bærsaus smaker godt til. Fyll gjerne moussen med bærsaus.
bottom of page