top of page
Blåbærterte

ART OF THE TITLE
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
Tertedeig:
125 g smør, usaltet
110 g melis
240 g hvetemel
1 egg
200 g blåbær
Fyll:
100 g sukker
100 g kremost naturell
30 g smør, usaltet
100 g egg
40 g hvetemel
Saften av 1/2 sitron
Bland smør og melis i en mikser. Tilsett mel og egg og kjør glatt (ikke lenge). La deigen hvile noen minutter før den kjevles ut i 2–3 mm tykkelse. Kle passende former med deig, fyll nesten opp med hele blåbær.
Kjør sukker, kremost og smør klumpfritt med en mikser. Tilsett egg og mel. Smak til med sitronsaft.
Hell fyllet over blåbærene i tertene. Stek i ovn ved 170 °C i ca 15 min, til deigen er fast og har fått fin farge.
bottom of page