top of page

Blåbærterte

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

ART OF THE TITLE

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

Tertedeig:
125 g smør, usaltet
110 g melis
240 g hvetemel
1 egg

200 g blåbær

Fyll:
100 g sukker
100 g kremost naturell
30 g smør, usaltet
100 g egg
40 g hvetemel
Saften av 1/2 sitron

Bland smør og melis i en mikser. Tilsett mel og egg og kjør glatt (ikke lenge). La deigen hvile noen minutter før den kjevles ut i 2–3 mm tykkelse. Kle passende former med deig, fyll nesten opp med hele blåbær.
Kjør sukker, kremost og smør klumpfritt med en mikser. Tilsett egg og mel. Smak til med sitronsaft.
Hell fyllet over blåbærene i tertene. Stek i ovn ved 170 °C i ca 15 min, til deigen er fast og har fått fin farge.

ELEGANT TITLE

bottom of page