top of page

Blåbærmousse

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

ART OF THE TITLE

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

300 g blåbær
2 1/2 dl sukker
1 bit fersk gurkemeie
2 dl fløte
5 plater gelatin

Berlinerboller:
1/2 dl melk
20 g gjær
2 ss smør
En knivsodd kardemomme
1/2 ss sukker
150 g hvetemel
1 egg

Muffins:
80 g smør
1 dl sukker
1 egg
1 1/2 dl hvetemel
1/2 ts bakepulver
3 ss vann

Blåbærmousse: Kjør blåbær og 1 dl sukker i en food processor. Legg 2 – 3 ss til side til berlinerbollene. Legg gelatin i bløt i litt vann og smelt den oppi blåbærrøra. Avkjøl. Pisk fløten til krem og vend inn blåbærrøra. La moussen “sette seg” i kjøleskapet.
Berlinerboller: Smuldre sammen mel, gjær, sukker, kardemomme og smør. Pisk eggeplommen lett (ta vare på hviten). Kna egget og melken lett inn i deigen. Kjevle ut deigen til et ca 5 mm tykt emne. Stikk ut rundinger med et utstikkingsjern med 20 – 30 mm diameter. Legg litt syltetøy på midten av halvparten. Pensle kantene med eggehvite, legg en annen runding over og klem sammen langs kantene. La bollene heve i 15 – 20 minutter. Kok bollene i smult ved 170 – 180°C til de er gylne.
Muffins: Bland alle ingrediensene til en jevn røre. Fyll små muffinsformer med røre og stek i ovn ved 225°C i ca 10 minutter.
Sirup: Gurkemeien kuttes i tynne strimler. Kok strimlene med 1 dl sukker og 1 dl vann til du får en seig sirup.
Sukkerstenger (pynt): Brun 1/2 dl sukker og senk temperaturen. Sukkeret skal være seigtflytende. Trekk ut stenger på et bakepapir.
Servering: Legg muffins midt på tallerkenen. Lag kuler av blåbærmoussen med en skje eller et kulejern og fordel dem rundt. En berlinerbolle legges på toppen. Pynt med sukkerstenger og drypp karamellsaus over og rundt.

ELEGANT TITLE

bottom of page