Blåbærkurv med marengs
ART OF THE TITLE
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
400 g blåbær
2 ark filo-deig
80 g sukker
1 eggehvite
35 g melis
Coulis: Halvparten av blåbærene kjøres glatt sammen med 30 g sukker i en hurtigmikser. Sil blandingen og sett til side.
Kurver: Filo-deigen skjæres i rundinger med ca 10 cm diameter. Pensle med olje og legg platene over en snudd kaffekopp. Press en ny kopp over, slik at platene formes til kurver á la krumkaker. Stek i ovn ved 200°C til de er gylne, ca 10 – 15 minutter. Pass godt på mot slutten av steketiden.
Marengs: Redskaper, boller etc må være absolutt rene, og eggehviten helt fri for plommerester. Eggehviten og melisen piskes til den stivner. Ha marengsmassen i en sprøytepose.
Pyntespiral: Smelt 50 g sukker i en kjele til det er oppløst. Avkjøl til det er passe seigt og rull sukkeret rundt håndtaket på en visp eller noe annet som er sylinderformet. La massen stivne og ta spiralen forsiktig av.
Servering: Legg blåbærcoulis i bunnen av kurvene, deretter et lag blåbær. Sprøyt marengs på toppen. Vil du imponere ekstra, svir du marengsen raskt med en skibrenner. Monter sukkerspiralene.
NB! Desserten kan bare stå 2 – 3 minutter før servering.